Pu gietvloer gezocht? Een pu gietvloer is een populaire keuze geworden voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Deze moderne vloeroplossing biedt een naadloos oppervlak dat zowel stijlvol als duurzaam is. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over pu gietvloeren, inclusief de voordelen, toepassingen en onderhoudstips.

Wat zijn pu gietvloeren?

Een pu gietvloer, ook wel polyurethaan gietvloer genoemd, is een type kunststofvloer die wordt gegoten op een stabiele ondergrond. Het bestaat uit meerdere lagen die zorgen voor een sterke en duurzame vloerafwerking. Pu gietvloeren hebben een gladde en naadloze afwerking, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn.

Voordelen van pu gietvloeren

Pu gietvloeren bieden verschillende voordelen die ze tot een aantrekkelijke keuze maken voor zowel woningen als bedrijven. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

1. Duurzaamheid

Een pu gietvloer is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Het is bestand tegen krassen, deuken en vlekken, waardoor het een ideale keuze is voor ruimtes met veel verkeer, zoals winkels, kantoren en openbare gebouwen.

2. Esthetiek

Pu gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je eindeloze ontwerpmogelijkheden hebt. Of je nu een strakke, moderne uitstraling wilt of een warmere, natuurlijke uitstraling, er is altijd een pu gietvloer die bij je interieur past.

3. Geluiddempend

Een pu gietvloer heeft geluiddempende eigenschappen, waardoor het geluid in de ruimte wordt verminderd. Dit is vooral handig in appartementen of kantoren waar geluidsisolatie belangrijk is.

4. Onderhoudsgemak

Pu gietvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Doordat er geen naden of voegen zijn, kunnen vuil en stof zich niet ophopen. Een regelmatige schoonmaak met een stofzuiger en een vochtige dweil is voldoende om de vloer er als nieuw uit te laten zien.

5. Comfort

Een pu gietvloer voelt zacht en comfortabel aan, waardoor het prettig is om op te lopen. Het is ook geschikt voor vloerverwarmingssystemen, waardoor je huis warm en gezellig blijft, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar.

Toepassingen van pu gietvloeren

Pu gietvloeren kunnen in verschillende ruimtes worden toegepast vanwege hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Hier zijn enkele populaire toepassingen van pu gietvloeren:

1. Woonruimtes

Pu gietvloeren zijn een populaire keuze voor woonruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers en keukens. Ze creëren een moderne en stijlvolle uitstraling en zijn gemakkelijk schoon te houden, waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen.

2. Commerciële ruimtes

Vanwege de duurzaamheid en slijtvastheid worden pu gietvloeren veel gebruikt in commerciële ruimtes zoals winkels, restaurants, kantoren en showrooms. Ze kunnen het constante verkeer van mensen en eventuele morsingen gemakkelijk weerstaan.

3. Openbare gebouwen

Pu gietvloeren zijn ook geschikt voor openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen en bibliotheken. Ze zijn hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen chemicaliën, wat essentieel is voor dergelijke omgevingen.

Onderhoudstips voor pu gietvloeren

Om je pu gietvloer in optimale staat te houden, zijn hier enkele belangrijke onderhoudstips:

Pu gietvloeren zijn een uitstekende keuze voor zowel woningen als bedrijven vanwege hun duurzaamheid, esthetiek en onderhoudsgemak. Ze bieden een naadloze en stijlvolle vloerafwerking die jarenlang meegaat. Met de juiste onderhoudsmaatregelen kun je ervoor zorgen dat je pu gietvloer er altijd als nieuw uitziet.

Contacteer ons vandaag nog voor uw perfecte gietvloer

Pu gietvloerPu gietvloer gezocht? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw perfecte gietvloer. We zijn trots op onze expertise, uitstekende kwaliteit en toewijding aan klanttevredenheid. Samen creëren we de vloer van uw dromen!

Bel ons voor meer info op +32 484 555 695, mail Info@polybeton-gietvloeren.be of ga naar ons contactformulier.

Wij zijn gespecialiseerd in gietvloeren en zijn al jaren actief in deze en hebben een brede expertise opgebouwd. Dit wil zeggen dat de vloeren op 1 dag gegoten worden in 1 stuk, dus zonder voegen. Dit geeft het grote voordeel dat de vloeren veel mooier ogen doordat alles in 1 keer gegoten is en een natuurlijke uitstraling geeft en niet allemaal afzonderlijke tegels die nooit natuurlijkheid uitstralen.

Het installatieproces van een cementgebonden gietvloer

Gietvloeren zijn naadloze vloerafwerkingen die worden aangebracht door een speciale techniek waarbij een vloeibare kunsthars over de ondervloer wordt gegoten en vervolgens wordt uitgesmeerd. Ze zijn populair vanwege hun moderne uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Hier zijn enkele stappen en overwegingen als je overweegt om gietvloeren te laten plaatsen:

  1. Onderzoek en selectie van een geschikte leverancier: Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van gietvloeren. Doe grondig onderzoek om een betrouwbare en ervaren leverancier te vinden die voldoet aan jouw behoeften en budget.
  2. Offertes aanvragen: Neem contact op met verschillende leveranciers en vraag offertes aan voor het plaatsen van de gietvloer. Zorg ervoor dat je alle details en specificaties begrijpt, inclusief de totale kosten, materialen en eventuele extra services.
  3. Voorbereiding van de ondervloer: De ondervloer moet schoon, vlak en stabiel zijn voordat de gietvloer kan worden aangebracht. Afhankelijk van de staat van je ondervloer, kan het nodig zijn om deze te egaliseren of te repareren voordat de gietvloer wordt geïnstalleerd.
  4. Kleur en afwerking kiezen: Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Kies een kleur die past bij je interieur en overweeg de gewenste afwerking, zoals mat, glanzend of metallic.
  5. Installatieproces: Het installatieproces van de gietvloer wordt meestal uitgevoerd door professionele vakmensen. Zij zullen de vloeibare kunsthars op de ondervloer gieten en vervolgens gelijkmatig verdelen met behulp van speciale gereedschappen. Het uithardingsproces kan enige tijd duren, afhankelijk van het type gietvloer.
  6. Onderhoud en reiniging: Gietvloeren zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om de vloer schoon te houden. Vermijd echter het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die de vloer kunnen beschadigen.

Het is belangrijk om met de leverancier te praten over specifieke instructies voor onderhoud en reiniging, aangezien dit kan variëren afhankelijk van het type gietvloer dat je kiest.