Gietvloer over bestaande vloer plaatsen. Een gietvloer is een moderne en veelzijdige vloerbedekkingsoptie die steeds populairder wordt in Nederland. Het biedt een naadloze afwerking en een strakke uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen. Maar wat als je al een bestaande vloer hebt en wilt profiteren van de voordelen van een gietvloer? In dit artikel zullen we bespreken of het mogelijk is om een gietvloer over een bestaande vloer te gieten, en welke factoren je in overweging moet nemen.

Voordelen van een Gietvloer over bestaande vloer aanbrengen

1. Kostenbesparend

Een van de grootste voordelen van het plaatsen van een gietvloer over een bestaande vloer is de kostenbesparing. In plaats van de oude vloer volledig te verwijderen en af te voeren, kan de gietvloer direct over de bestaande vloer worden aangebracht. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld voor het verwijderen en afvoeren van materialen.

2. Tijdbesparend

Naast kostenbesparing is het aanbrengen van een gietvloer over een bestaande vloer ook tijdbesparend. Het proces van het volledig verwijderen van een vloer kan langdurig zijn en kan uw dagelijkse activiteiten verstoren. Met een gietvloer kunt u de installatietijd verkorten en snel genieten van uw nieuwe vloer.

3. Duurzaamheid en levensduur

Gietvloeren staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. Door een gietvloer over uw bestaande vloer aan te brengen, verlengt u niet alleen de levensduur van de vloer, maar versterkt u ook de structuur ervan. Gietvloeren zijn bestand tegen slijtage, vlekken en krassen, waardoor ze perfect zijn voor drukbezochte ruimtes.

4. Esthetische mogelijkheden

Met een gietvloer over een bestaande vloer kunt u genieten van een breed scala aan esthetische mogelijkheden. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en afwerkingen, waardoor u uw vloer kunt aanpassen aan uw persoonlijke stijl en interieur. Of u nu houdt van een strakke en moderne uitstraling of een warme en natuurlijke sfeer, er is altijd een gietvloer die bij uw wensen past.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloerafwerking die wordt aangebracht door een vloeibaar mengsel van kunstharsen op de ondervloer te gieten. Dit mengsel verspreidt zich gelijkmatig en vormt uiteindelijk een sterke en duurzame vloerbedekking. Gietvloeren zijn populair geworden vanwege hun moderne uitstraling, eenvoudige onderhoud en lange levensduur.

Het proces van het aanbrengen van een gietvloer over een bestaande vloer

Het aanbrengen van een gietvloer over een bestaande vloer vereist nauwkeurigheid en vakmanschap. Hier zijn de basisstappen die betrokken zijn bij dit proces:

  1. Voorbereiding: Het is belangrijk om de bestaande vloer grondig te inspecteren en eventuele beschadigingen te repareren voordat u de gietvloer aanbrengt. Zorg ervoor dat de vloer schoon en vrij is van stof, vuil en vet.
  2. Primer aanbrengen: Breng een primer aan op de bestaande vloer om de hechting van de gietvloer te verbeteren. De primer zorgt ervoor dat het gietmengsel gelijkmatig wordt verspreid en zich goed hecht aan de vloer.
  3. Gietvloer aanbrengen: Nadat de primer is opgedroogd, kunt u beginnen met het aanbrengen van de gietvloer. Het mengsel wordt gelijkmatig over de vloer gegoten en vervolgens verspreid met een spaan. Zorg ervoor dat de gietvloer gelijkmatig wordt verdeeld om een glad en naadloos oppervlak te creëren.
  4. Droogtijd: Laat de gietvloer voldoende drogen volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het droogproces.
  5. Afdichting: Breng ten slotte een afdichtingslaag aan op de gietvloer om deze te beschermen tegen slijtage en vlekken. De afdichting zorgt ook voor een mooie glans en verlengt de levensduur van de vloer.

Het aanbrengen van een gietvloer over een bestaande vloer biedt verschillende voordelen, waaronder kostenbesparing, tijdbesparing, duurzaamheid en esthetische mogelijkheden. Met de juiste voorbereiding en vakmanschap kunt u genieten van een prachtige gietvloer die uw interieur naar een hoger niveau tilt. Vergeet niet om altijd te werken volgens de instructies van de fabrikant en, indien nodig, professionele hulp in te schakelen.

Contacteer ons vandaag nog voor uw perfecte gietvloer

Gietvloer over bestaande vloerGietvloer over bestaande vloer? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw perfecte gietvloer. We zijn trots op onze expertise, uitstekende kwaliteit en toewijding aan klanttevredenheid. Samen creëren we de vloer van uw dromen!

Bel ons voor meer info op +32 484 555 695, mail Info@polybeton-gietvloeren.be of ga naar ons contactformulier.

Wij zijn gespecialiseerd in gietvloeren en zijn al jaren actief in deze en hebben een brede expertise opgebouwd. Dit wil zeggen dat de vloeren op 1 dag gegoten worden in 1 stuk, dus zonder voegen. Dit geeft het grote voordeel dat de vloeren veel mooier ogen doordat alles in 1 keer gegoten is en een natuurlijke uitstraling geeft en niet allemaal afzonderlijke tegels die nooit natuurlijkheid uitstralen.

Veelgestelde vragen (FAQs)

1. Kan ik een gietvloer over een houten vloer gieten? Ja, het is mogelijk om een gietvloer over een houten vloer te gieten. Het is echter belangrijk om de staat van de houten vloer te beoordelen en eventuele reparaties of voorbereidingen uit te voeren voordat de gietvloer wordt aangebracht.

2. Kan ik een gietvloer over een tegelvloer gieten? Ja, een gietvloer kan over een tegelvloer worden gegoten. Het is noodzakelijk om de tegels goed schoon te maken en te egaliseren voordat de gietvloer wordt aangebracht.

3. Moet ik een vochtbarrière aanbrengen voordat ik een gietvloer giet? Het is belangrijk om de bestaande vloer op vochtproblemen te controleren voordat je een gietvloer aanbrengt. Als er sprake is van vochtproblemen, is het aanbrengen van een vochtbarrière noodzakelijk om schade aan de gietvloer te voorkomen.

4. Hoelang duurt het voordat de gietvloer volledig is uitgehard? De uithardingstijd van een gietvloer kan variëren, afhankelijk van het type gietmateriaal en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen duurt het enkele dagen tot enkele weken voordat de gietvloer volledig is uitgehard.

5. Hoe lang gaat een gietvloer mee? Een goed onderhouden gietvloer kan tientallen jaren meegaan. De levensduur van de gietvloer kan echter worden beïnvloed door factoren zoals het gebruik, de belasting en het onderhoud.