Gietvloer laten plaatsen? Een gietvloer is een moderne en stijlvolle keuze voor vloerafwerking in woningen en commerciële ruimtes. Het biedt een naadloze en strakke uitstraling, waardoor het een populaire optie is geworden voor interieurontwerpers en huiseigenaren. In dit artikel bespreken we de voordelen van het laten plaatsen van een gietvloer, het installatieproces en waar je op moet letten bij het kiezen van een professional voor het plaatsen van een gietvloer.

Gietvloer laten plaatsen door een expert

Een gietvloer is een vloerafwerking die bestaat uit verschillende lagen vloeibaar materiaal dat over een bestaande vloer wordt gegoten. Het materiaal wordt vervolgens geëgaliseerd en uitgehard, waardoor een naadloos oppervlak ontstaat. Gietvloeren kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals epoxy, polyurethaan of cement.

Voordelen van een gietvloer

Het laten plaatsen van een gietvloer biedt verschillende voordelen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Naadloze afwerking: Gietvloeren hebben geen naden of voegen, waardoor ze een strak en naadloos oppervlak creëren. Dit zorgt voor een moderne en minimalistische uitstraling in elk interieur.
 2. Duurzaamheid: Gietvloeren zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en chemicaliën, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel woningen als commerciële ruimtes.
 3. Makkelijk schoon te maken: Een gietvloer is eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Omdat er geen naden zijn, kunnen stof en vuil zich niet ophopen, en kunnen gemorste vloeistoffen eenvoudig worden weggeveegd.
 4. Veelzijdigheid: Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en texturen. Hierdoor kunnen ze worden aangepast aan verschillende interieurstijlen en smaken.

Het installatieproces van een gietvloer

Het installeren van een gietvloer is een nauwgezet proces dat zorgvuldige planning en vakmanschap vereist. Hier is een overzicht van het algemene installatieproces:

 1. Voorbereiding: De bestaande vloer wordt grondig gereinigd en geëgaliseerd om een glad oppervlak te creëren voor het aanbrengen van de gietvloer.
 2. Primer: Een primerlaag wordt aangebracht om de hechting tussen de bestaande vloer en de gietvloer te verbeteren.
 3. Gietvloermateriaal aanbrengen: Het vloeibare gietvloermateriaal wordt over de vloer gegoten en gelijkmatig verdeeld met behulp van een spaan of roller.
 4. Uitharding: Het gietvloermateriaal heeft tijd nodig om uit te harden en te drogen. Dit proces kan enkele dagen duren, afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt.
 5. Afwerking: Na de uitharding wordt de gietvloer afgewerkt met een beschermende toplaag om de duurzaamheid te verbeteren en de vloer te voorzien van de gewenste glans.

Keuze van het juiste type gietvloer

Bij het laten plaatsen van een gietvloer is het belangrijk om het juiste type gietvloer te kiezen dat past bij je behoeften en voorkeuren. Enkele populaire opties zijn:

 1. Epoxy gietvloer: Een epoxy gietvloer is zeer duurzaam en bestand tegen zware belasting. Het is een uitstekende keuze voor commerciële ruimtes of garages.
 2. Polyurethaan gietvloer: Een polyurethaan gietvloer is flexibeler en comfortabeler om op te lopen. Het is een goede keuze voor woningen of ruimtes waar comfort belangrijk is.
 3. Cementgebonden gietvloer: Een cementgebonden gietvloer heeft een natuurlijke en rustieke uitstraling. Het is geschikt voor zowel moderne als traditionele interieurs.

Onderhoud van een gietvloer

Om je gietvloer in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud vereist. Enkele tips voor het onderhoud van een gietvloer zijn:

Kosten van het laten plaatsen van een gietvloer

De kosten van het laten plaatsen van een gietvloer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type gietvloer, de oppervlakte van de vloer en de complexiteit van de installatie. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende professionals om een idee te krijgen van de kosten.

Het vinden van een professional voor het plaatsen van een gietvloer

Het is belangrijk om een ervaren en betrouwbare professional te vinden voor het plaatsen van je gietvloer. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van de juiste professional:

Veelgestelde vragen

 1. Is een gietvloer geschikt voor elke ruimte? Ja, een gietvloer is geschikt voor zowel woningen als commerciële ruimtes. Het kan worden aangepast aan verschillende behoeften en interieurstijlen.
 2. Hoe lang duurt het voordat een gietvloer volledig is uitgehard? De uithardingstijd van een gietvloer kan variëren, maar het duurt meestal enkele dagen voordat de vloer volledig is uitgehard.
 3. Kan een gietvloer worden aangebracht over een bestaande vloer? Ja, in de meeste gevallen kan een gietvloer worden aangebracht over een bestaande vloer, zoals beton, tegels of hout.
 4. Hoe lang gaat een gietvloer mee? Met goed onderhoud kan een gietvloer tientallen jaren meegaan. Het is een duurzame en slijtvaste vloeroptie.
 5. Kan een gietvloer gerepareerd worden bij beschadiging? Ja, beschadigingen aan een gietvloer kunnen meestal worden gerepareerd door een professional. Het is raadzaam om eventuele reparaties zo snel mogelijk uit te laten voeren om verdere schade te voorkomen.

In conclusie biedt het laten plaatsen van een gietvloer vele voordelen, waaronder een naadloze afwerking, duurzaamheid en eenvoudig onderhoud. Het kiezen van het juiste type gietvloer en het vinden van een ervaren professional zijn essentieel voor een succesvolle installatie. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken en vraag advies aan experts voordat je een definitieve beslissing neemt.

Gietvloer laten plaatsen

Contacteer ons

Gietvloer laten plaatsen? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw perfecte gietvloer. We zijn trots op onze expertise, uitstekende kwaliteit en toewijding aan klanttevredenheid. Samen creëren we de vloer van uw dromen!

Bel ons voor meer info op +32 484 555 695, mail Info@polybeton-gietvloeren.be of ga naar ons contactformulier.

Wij zijn gespecialiseerd in gietvloeren en zijn al jaren actief in deze en hebben een brede expertise opgebouwd. Dit wil zeggen dat de vloeren op 1 dag gegoten worden in 1 stuk, dus zonder voegen. Dit geeft het grote voordeel dat de vloeren veel mooier ogen doordat alles in 1 keer gegoten is en een natuurlijke uitstraling geeft en niet allemaal afzonderlijke tegels die nooit natuurlijkheid uitstralen.