Gietvloer Keuken: De Perfecte Vloeroplossing voor Jouw Keuken. Een keuken is het hart van elk huis, en het is belangrijk dat het niet alleen functioneel is, maar er ook stijlvol uitziet. Een van de essentiële elementen van een keuken is de vloer. De vloer in de keuken moet bestand zijn tegen dagelijks gebruik, gemakkelijk te reinigen zijn en duurzaamheid bieden. Een populaire keuze voor keukenvloeren is een gietvloer. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over gietvloeren in de keuken.

Gietvloer keuken laten plaatsen

Een gietvloer is een naadloze vloerafwerking die bestaat uit verschillende lagen epoxyhars of polyurethaan. Het wordt op een egale ondergrond gegoten en vervolgens uitgevlakt om een gladde en strakke afwerking te creëren. Gietvloeren zijn populair vanwege hun moderne uitstraling en duurzaamheid.

Voordelen van een gietvloer in de keuken

Een gietvloer biedt verschillende voordelen voor gebruik in de keuken:

 1. Duurzaamheid: Gietvloeren zijn zeer duurzaam en kunnen bestand zijn tegen zware belasting, zoals vallende pannen en keukengerei.
 2. Hygiëne: Gietvloeren zijn naadloos en gemakkelijk schoon te maken, waardoor het ideaal is voor keukens waar hygiëne belangrijk is.
 3. Stijlvol design: Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je je keuken kunt personaliseren en een moderne uitstraling kunt geven.
 4. Comfort: Een gietvloer voelt comfortabel aan om op te staan, zelfs tijdens lange uren in de keuken.

Verschillende soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren die geschikt zijn voor gebruik in de keuken. Enkele populaire opties zijn:

 1. Epoxy gietvloeren: Deze gietvloeren zijn extreem duurzaam en bestand tegen chemische stoffen. Ze zijn echter gevoeliger voor krassen.
 2. Polyurethaan gietvloeren: Polyurethaan gietvloeren zijn flexibeler dan epoxy gietvloeren en hebben een hogere krasbestendigheid. Ze zijn ideaal voor keukens waar comfort belangrijk is.
 3. Cementgebonden gietvloeren: Deze gietvloeren hebben een natuurlijke uitstraling en zijn geschikt voor zowel moderne als traditionele keukens.

Het installatieproces van een gietvloer

Het installeren van een gietvloer in de keuken vereist vakmanschap en ervaring. Het proces omvat verschillende stappen, zoals:

 1. Voorbereiding van de ondergrond: De ondergrond moet schoon, droog en egaal zijn voordat de gietvloer kan worden aangebracht.
 2. Primer aanbrengen: Een primer wordt aangebracht om de hechting van de gietvloer te verbeteren.
 3. Gietvloer aanbrengen: De gietvloer wordt gegoten en vervolgens uitgevlakt om een gelijkmatige dikte te bereiken.
 4. Topcoating aanbrengen: Een transparante topcoating wordt aangebracht om de gietvloer te beschermen en een glanzende afwerking te geven.

Onderhoud van een gietvloer in de keuken

Het onderhouden van een gietvloer in de keuken is relatief eenvoudig. Hier zijn enkele tips om je gietvloer in topconditie te houden:

Een gietvloer is een uitstekende keuze voor je keuken, omdat het duurzaamheid, hygiëne en stijl combineert. Het installatieproces vereist professionele expertise, maar het resultaat is een vloer die jarenlang meegaat en je keuken transformeert. Met de juiste zorg en onderhoud zal je gietvloer er altijd als nieuw uitzien.

Gietvloer keuken

Contacteer ons

Gietvloer keuken gezocht? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw perfecte gietvloer. We zijn trots op onze expertise, uitstekende kwaliteit en toewijding aan klanttevredenheid. Samen creëren we de vloer van uw dromen!

Bel ons voor meer info op +32 484 555 695, mail Info@polybeton-gietvloeren.be of ga naar ons contactformulier.

Wij zijn gespecialiseerd in gietvloeren en zijn al jaren actief in deze en hebben een brede expertise opgebouwd. Dit wil zeggen dat de vloeren op 1 dag gegoten worden in 1 stuk, dus zonder voegen. Dit geeft het grote voordeel dat de vloeren veel mooier ogen doordat alles in 1 keer gegoten is en een natuurlijke uitstraling geeft en niet allemaal afzonderlijke tegels die nooit natuurlijkheid uitstralen.

Veelgestelde vragen

FAQ 1: Hoe lang duurt het om een gietvloer in de keuken te installeren?

Het installatieproces van een gietvloer kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van de grootte van de keuken en het type gietvloer dat wordt geïnstalleerd.

FAQ 2: Zijn gietvloeren veilig in de keuken?

Ja, gietvloeren zijn veilig in de keuken. Ze zijn bestand tegen hitte, vlekken en chemicaliën, waardoor ze een veilige en hygiënische vloerkeuze zijn.

FAQ 3: Kan een gietvloer worden aangepast aan mijn keukenstijl?

Ja, gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je ze kunt aanpassen aan je persoonlijke keukenstijl.

FAQ 4: Hoe duurzaam zijn gietvloeren in de keuken?

Gietvloeren zijn zeer duurzaam en bestand tegen dagelijks gebruik. Ze kunnen jarenlang meegaan zonder tekenen van slijtage te vertonen.

FAQ 5: Kan ik een gietvloer zelf installeren?

Het installeren van een gietvloer vereist professionele kennis en ervaring. Het is aan te raden om een professionele installateur in te schakelen om een optimaal resultaat te garanderen.